TO BE A YOUNG PERSON ALWAYS KEEP UR FACE IN SMILING

May 9, 2011

"SHOW YOUR STYLE" CONTEST

Assalamualaikum....

rasa sekejap jer dah abis cuti.. bile balik uniten nie rasa macam malas jer nak pi klas.. almaklum la... demam cuti lom abis lagi..huhu~ dah la tension pasal top-up letrik kat uniten nie.. setiap umah sekarang nie dah ade meter top-up letrik.. setiap kali meter nie masuk angka kosong jer.. kita kena top-up.. kalau x alamatnya bergolap la...haish!! makin banyak la duit kuar pasnie.. terpaksa bejimat-jimat.. silap-silap haribulan.. ada yang guna lilin jer time study..haha~

Opss apa aku membebel nie.. sori la kengkawan... tajuk entry lain.. yang aku membebel lain pula..huhu~ Actually aku ada masuk contest ErnieKhairina Collection nie.. contest "show your style"... aku masuk pun sesaja.. bukan untuk femes or bangga diri.. ye la, diri aku pn bukan nye hot or lawa or cute n seangkatan nya pn... yela.. dulu pun aku penah gak kutuk-kutuk orang yang masuk contest-contest camnie.. yela... tengok macam nak test market jer... nak tunjuk macam dia hot jer... ntah apa-apa ntah.... last-last aku sendiri pun masuk..haha~ tu la orang tua-tua cakap "paku dulang paku serpih, kata orang dia yang lebih"...betul ker tak peribahasa nie.. aku main taram jer.. tak ingat sangat..hehe~ anyway, kan dah kena kat batang hidung sendiri... ye dak..??

hmm~ actually sebelum aku masuk contest nie aku ada terpikir...why not i try... ye la, nie satu competition yang sihat... dari kita membuang masa dengan FB.. kita boleh masuk contest nie.. bukan sekadar promote diri untuk femes ker bajek hot ker ape cz aku pn bukannya hot pn...actually, its make we learn how to promote for certain thing.. ye la, lets say kita nak start business one day nanti.. how we want to promote our product...?? how to make our customer believe us and how to attract them to buy our product..?? so, start dari contest-contest camnie la kita boleh belajar nak attract orang... start dari sini juga la kita boleh tahu setakat mana kemampuan kita dan cara macam mana nak yakin kan orang supaya boleh suka kita or product yang kita jual... ye dak..?? actually kita kena berfikir panjang... jangan berfikiran pendek... jangan nak judge orang for the first side... we must look and think deeply... it is right..?? hopefuly betul la... cz dulu aku pun selalu kutuk-kutuk orang yang masuk contest-contest camnie.. tak pernah nak fikir panjang.. wat tambah dosa ada la..ye dak...?? huhu~

so, kengkawan kat luar sana... apa tunggu lagi.. mai la vote saya... step dia senang jer...

1) korang click kt sini then nanti tekan button LIKE.. macam gambo kat bawah nie..



2) Lepas tu korang click kat sini pula.. nanti mesti kuar gambo aweks-aweks cun macam kat bawah nie...(aku xcun sangat la)



3) Korang jangan lupe LIKE gambo aku... click kat sini.. nanti terpampang la wajah aku yang tak cun tu seperti kat bawah nie.. aku contestant yang ke 35. nabila



Lepas tu settle la... senang jer kan..?? x memerlukan banyak tenaga... sambil berFB.. sambil membuat amal..hehe~

Opss.. kalau korang nak join contest nie sekali pun boleh... korang just email your cutez and mayb the hottest style when you wearing hijab... selamat memeriahkan diri anda dengan contest nie...

anyway kepada yang LIKE aku tu.. thanx you very-very muchh semua... i really appreciate it... but kalau korang rasa nak vote orang lain pun aku x kisah... depends on korang la ye... its up to u'ols..
ok la.. bubai semua...^^

p/s: hiasi diri anda dengan kecantikan dalaman
barulah terpancar kejelitaan pada wajah mu..



May 5, 2011

NGAP!!!

Assalamualaikum....^^

Mesti tertaya2 kan kenapa tajuk entry nie "NGAP"
korang layan la video my nephew nie....haha~




video


p/s: sori cz korang kne sengetkan kepala nk tengok video nie...hehe~

May 4, 2011

GOING BACK TO HOMETOWN!!

Assalamualaikum...^^

hai kawan2.... hurmm~ actually, 30hbln aritu aku and family balik kampung... kebetulan balik pn cz ada kenduri kawin anak kawan mak and arwah ayah... merangkap senior aku kat sekolah gak la... kak suriani... mula2 ingatkan kakak dia yang kawin... rupanya adiknya yang kawin dulu... memang dahsyat... xsangka plak kak suriani kawin dulu.. apa2 pn "SELAMAT PENGANTIN BARU" kak sue a.k.a dr. suriani... sekarang dh bergelar doktor pn...

SELAMAT PENGANTIN BARU DR. SURIANI & DR. AZHAR

Selesai jer makan2 and salam ngan mak pengantin... aku and family terus balik cz time 2 pn dah ujan... abis basah baju nie basah tau.. lebat tu... nasib baik la time 2 pengatin dah abis bersanding.. kalau tak ngan pengantin2 sekali kuyup..huhu~

aku and family spend time 2 hari kat kampung.. yela, kan hari buruh.. so, semua orang cuti... 2 yang dok kampung lame sikit..

Opss... korang tau kan biasenye kalau kita beli paper kekadang ade terselit flyer ... ala.. flyer pasal jawatan kosong la... jualan rumah banglo la..rumah teres la.. ada kan..?? hah!! nak cite nie.. aritu tu.. kat kampung.. abg aku ada la beli suratkabo... then, dalam tu banyak giler flyer... korang tau flyer ape..?? flyer jualan lelong untuk kain banjir.. korang caya x korang blh beli kain pasang dengan harga 20sen or RM1 semeter...pastu tudung 50sen jer satu... haha~ mula2 aku tengok pn terkejut... murah giler.. kalau la semua orang jual cmni.. mau tutup kedai semua kedai.. kita la yang kaya... jajan (makanan ringan) sekarang pn susah nak dapat RM1.. ni kan plak kain...haha~ 2la, lain kali kalau korang nak beli kain untuk raya ker.. mai la datang segamat.. nie pn lambt lg nk raya dah murah... apa lagi kalau raya... mau semeter 5sen kot..huhu~ org yg xmampu pn blh beli tau... jgn kain langsir sama ngan kain baju udah la yer...hahaha~

bayangkan... tudung ekin pn dah RM2.50 sehelai...
abis la lingkup sape yang jual cm kedai nie..haha~


Lepas 2 hari dok kampung... kitaorg pn dah get ready nk balik kl... before balik tu sempat gak aku singgah kubur arwah ayah... aku sedekah kan Fatihah.. sayu gak hati nie...(Ya Allah, SEMOGA ROH ARWAH DI TEMPATKAN DALAM GOLONGAN ORANG2 YANG BERIMAN..AMIN~) ok2.. xmau sedih2....


---------------------- CONTINUE ---------------------

Actually dalam perjalanan balik kl tu... ktorg t'kejut gler... tetibe jalan segamat ke muadzam blh jem.. rupa2nya ada lembu kne langgar.. bukan satu.. tp 3 ekor plak tu.. van yang langgar tu sampai kemik pintu.. tp plg kesian sgt kat lembu tu la.. kaki dia patah... t'sadai kt tepi jalan... memang kesian sgt...tak sanggup nak tengok lelame time tu...

kecian lembu nie.. kaki belakang dia patah..

kalau dia blh b'cakap.dah lame dia meraung kesakitan...


Akak ada cakap before balik kl.. dia nak pi kedai tayar... tayar kete dia dah pecah.. nak pi cari kedai tu punya la seksa.. yela, kan hari buruh.. ada ker kedai yang bukak..?? hmm~ cari punya cari.. last2 jumpe gak kedai tayar yang bukak... nasib baik la mak knl ngan uncle kedai tu.. kelentong punya kelentong.. last2.. dapat gak tawar harga tayar murah sikit..huhu~ alhamdulillah... akak aku la lepas nafas lega dia... ye la, yang rosaknya satu tayar jer.. but kne tukar dua2 tayar... takut nnt x balance... sementara tunggu tayar kena tukar.. ktorg apa lg... sempat lagi posing.. haha~

tayar yang pecah(di kiri anda)

tayar baru(di kanan anda)



sape nak beli sport rim...?? murah jer (di kiri anda)

kesian kete kakak aku.. (di kanan anda)


uncle kedai nie sempat lg pose..haha~ (di kanan anda)

yang aku tunjuk 2 plak anak uncle nie.. lepas dah siap psg tayar dia sempat lg smbg main ps (di kiri anda)



akk aku tengah sibuk memerhatikan buah ati dia yang sakit..haha~


After siap pasang tayar.. ktorg sempat gak la ronda2 bandar segamat before balik kl... dah maju rupanya segamat nie... dlu time aku sekolah lg.. xde plak secret recipe and kedai2 makan yg best2.. tp skrg nie.. mcm2 dh ada...



time ktorg makan terserempak ngan Dato' Noh Gadut (bekas mufti negeri Johor)
Dato' mmg friendly & sempoi

bandar Segamat dh ade Secret Recipe..
maju dah skrg...

fun park pn dh ada... beso plak tu...

time aku kecik2 dlu.. funfair xde la sebesor skrg nie..huhu~


Lepas dah puas b'jalan2... ktorg pn apa lg.. balik la.... ktorg balik kl ikut Tampin, N9.. ondaway blk tu.. mak ckp nak singgah kedai kt tepi jalan jap... nak beli bantal kekabu... almaklum la.. umah akak aku nie.. klau ramai sgt yg dtg.. mmg kekurangan bantal la... limit sorang satu jer.. klau x, mmg kne bwk bantal dari umah la jwbnye..haha~ time singgah kedai tu.. ktorg nie cm biase la.. amik gambo sane sini...sampai orang kedai tu pn naik pelik jer... bknnya ape.. aku nie jenis suke promote kedai.. mane tau pasni maju plak kedai tu kn...huhu~ lgpn kedai nie bkn jual bantal jer... but banyak hasil kraftangan dan makanan yang dia jual...

korang jangan t'tipu... nie replika gitar kecik jer...nmpk cm beso je kn..??




pedang pn ada jual tau.. jgn memain...haha~


sesi tawar menawar harga.. sempoi gler akk yg jual tu.. (di kiri anda)
jgn ingt kt melaka jer ada cencalok... kt n9 pn ada tau.. (di kanan anda)



model2 tudung saji...haha~


finally~ hurray!!!!!!!!!!!!!!! JOM BALIK KL......................




p/s: sekali sekala balik kampung memang best......
so, kawan2 walau d'mana kita berada...

jgn sesekali lupa asal usul kita.. ok...^^